top of page

Energiecoöperaties

Energiek070.png

070Energiek is een Haagse coöperatieve vereniging en richt zich op het samen opwekken van Haagse Stroom. 070Energiek werkt als coöperatie nauw samen met nog 35 coöperaties in het land die samen verenigd zijn in de coöperatie om. We zijn in Den Haag begonnen in de wijken Regentesse, Valkenboskwartier, Vogelwijk en Duinoord.

 

Inmiddels zijn we actief in de volledige regio Haaglanden. Momenteel lopen er collectieve inkoopacties in en om de Valkenboskade en de Heemskerckstraat. In november 2017 kozen ruim 21 huishoudens in de Teijlerstraat voor zonnepanelen. Met inmiddels 267 zonnepanelen besparen zij al ruim 30 ton CO2 per jaar.

Haagestroom.png

HAAGSE STROOM

Haagse Stroom is een energiecoöperatie die zich met zijn leden inzet voor lokale opwek en verkoop van duurzame energie in Den Haag. Wij zijn net als vele andere lokale energiecoöperaties lid van de grootste energiecoöperatie van Nederland: om | nieuwe energie.

Wij helpen bedrijven en organisaties met het realiseren van zonnedaken ofwel door eigen investering of door investering van buurtbewoners middels een postcoderoos (regeling verlaagd tarief).

bottom of page