top of page

Van welke subsidies kan ik gebruik maken?

Groot- of kleinverbruikersaansluiting

Om te weten van welke subsidieregelingen u gebruik kunt maken is het belangrijk om te weten of u een grootverbruiker of kleinverbruiker bent. Dit heeft niet (direct) iets te maken met hoeveel kWh u jaarlijks verbruikt, maar heeft betrekking op de grootte van uw aansluiting. Kleinverbruikers zijn aansluiting van 3x80A of kleiner. Een grootverbruikersaansluiting is een aansluiting vanaf 3x125A of een aansluiting aangegeven in kVA (bijvoorbeeld 630 kVA). Het gaat dus niet om de grootte van uw bedrijf of elektriciteitsverbruik, maar slechts om de grootte van uw elektriciteitsaansluiting.

 

Wanneer u niet zeker bent wat het formaat is van uw aansluiting dan kunt u uw energienota erbij pakken: Indien u alleen een nota krijgt van uw energieleverancier dan bent u een kleinverbruiker. Wanneer u nota's krijgt van verschillende partijen (een van de energieleverancier, een van het meetbedrijf en een van de netbeheerder) dan bent u een grootverbruiker. Ook kunt u op https://www.mijnaansluiting.nl/home zien of u een kleinverbruiker bent.

 

Alle onderstaande subsidiemogelijkheden zijn met elkaar te stapelen. Het is niet mogelijk om subsidies uit zowel de grootverbruiker categorie als de kleinverbruikerscategorie te stapelen. 

bottom of page