Aanvraag SDE+ 2020

Gaat u hernieuwbare energie produceren? Dan kunt u gebruikmaken van de landelijke subsidie-regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De subsidieregeling werkt als een veiling: wie het minst vraag en het eerst biedt, maakt de grootste kans om de subsidieaanvraag gehonoreerd te krijgen.

Op 19 december 2019 is een Kamerbrief verschenen over de extra openstellingsronde van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) in het voorjaar van 2020. De regeling gaat open van 17 maart tot en met 2 april 2020. Er is € 2 miljard beschikbaar. 

Stimuleren zonnepanelen op bedrijven en (non-profit)instellingen

Dankzij het plaatsen van zonnepanelen verduurzaamt u uw eigen energieverbruik en verlaagt u uw energienota. U draagt bij aan een beter milieu en uw pand scoort beter in de verschillende energielabels.

Greenspread is een onafhankelijk adviesbureau met een bewezen track record op het gebied van verduurzaming van vastgoed, het aanvragen van subsidies en het aantrekken van financiering.

Greenspread biedt voor de komende SDE+-ronde twee producten aan; een quickscan of een haalbaarheidsonderzoek.

 

 

De quickscan geeft u inzicht in:

 • Het aantal panelen dat ongeveer op uw dak geplaatst kan worden;

 • De investering die ongeveer met een dergelijk systeem gepaard gaat;

 • De verwachte energieproductie van het zonne-energiesysteem, rekening houdend met oriëntatie en hellingshoek en eventuele beschaduwing;

 • De verwachte jaarlijkse besparing op uw energienota;

 • Eventuele financieringslasten; en

 • De verwachte terugverdientijd.

Greenspread voert een quickscan uit voor € 250,- exclusief BTW.

Het haalbaarheidsonderzoek geeft u inzicht in:

 • Het exacte aantal panelen dat op uw dak geplaatst kan worden;

 • De locatie waar de omvormers geplaatst kunnen worden;

 • Het kabeltracé;

 • Het ballastplan;

 • De verwachte energieproductie van het zonne-energiesysteem, rekening houdend met oriëntatie en hellingshoek en eventuele beschaduwing;

 • De verwachte jaarlijkse besparing op uw energienota;

 • Eventuele financieringslasten; en

 • De verwachte terugverdientijd.

Bij een haalbaarheidsonderzoek komt altijd een medewerker van Greenspread langs om ter plekke de situatie te beoordelen.

Greenspread voert een haalbaarheidsonderzoek uit voor € 750,- exclusief BTW. De eerste 50 haalbaarheidsonderzoeken worden voor de helft door de gemeente gesubsideerd tot een maximum van €375.

Greenspread vraag de SDE+ voor u aan en doet dit als intermediair namens u. Wanneer u de subsidie gegund krijgt, bent u dus niet gebonden aan Greenspread. Uiterlijk kunt u hen wel vragen u verder te helpen bij de realisatie en/of financiering van de zonnepaneleninstallatie maar daar bent u vrij in.

Zon op grond, water of monumenten

Heeft u water of grond beschikbaar voor zonnepanelen of is uw pand een monument? Ook dan kan Greenspread u helpen. Voor zon op water of grond en monumenten heeft u voor een SDE+-aanvraag altijd een vergunning nodig. Deze kan Greenspread voor u aanvragen. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met onze landschapsarchitect Tijmen van Straten: tijmen@greenspread.nl

Voorbeelden

Om u inzicht te geven in de verschillen tussen een quickscan en een haalbaarheidsonderzoek, kunt u via de onderstaande links een voorbeeld downloaden van zowel een quickscan als een haalbaarheidsonderzoek. U kunt tevens de checklist en het opdrachtformulier downloaden.

Interesse

Bent u geïnteresseerd in een quickscan of een haalbaarheidsonderzoek, meld u dan aan.

Dit doet u door het opdrachtformulier te downloaden, in te vullen, te ondertekenen en gescand te mailen via onderstaande knop:

 

 

Op andere manieren verduurzamen?

Wilt u ook op andere manieren verduurzamen? Dan kijken wij graag voor u ook naar de mogelijkheden voor het van gas los gaan of het toepassen van LED-verlichting. Neem contact met ons op door het contactformulier via onderstaande knop in te vullen, en wij helpen u graag verder!

Den Haag verduurzamen doen we onder andere met:
Haagestroom.png

HAAGSE STROOM

Energiek070.png

Contact

Fonteinkruid 6A

3931 WX Woudenberg

Tel: 085 – 401 34 70
info@greenspread.nl

© 2019 by SolarCity Den Haag. Proudly created with Wix.com